Groendaken

Groendaken passen in de visie van Elro om op duurzame wijze met onze planeet om te gaan. Door dakoppervlak te benutten, kan de bebouwde woon- en werkomgeving groener worden gemaakt. In combinatie met bestrating, waterpartijen en andere terreininrichtingen bieden groendaken ook voor recreatief gebruik legio mogelijkheden. Groendaken en daktuinen zijn een prachtige manier om groen toe te voegen aan stedelijke omgevingen en hebben tal van voordelen te bieden, zowel voor het milieu als voor u persoonlijk.

Betere leefomgeving

Er zijn verschillende soorten groendaken en daktuinen, waaronder extensieve en intensieve groendaken. Groendaken filteren fijnstof uit de lucht, neutraliseren CO2 en zorgen hiermee voor minder luchtvervuiling. Daarnaast leveren groendaken een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit in de bebouwde omgeving en de instandhouding van het milieu. De natuurlijke uitstraling van groendaken heeft een positief effect op de gebouwomgeving en door de geluidsisolerende werking worden verkeers- en omgevingsgeluiden zowel binnen als buiten gedempt. Al deze factoren zorgen voor een rustiger woon- en werkomgeving.
Elro Duurzame Daken Groendak
Op onze website vindt u inspirerende voorbeelden van prachtige groendaken en daktuinen. Groendaken zijn uiteenlopend toe te passen, van een substraat met mos-sedum tot aan complete parken op het dak als ook retentiedaken. Voor de juiste toepassing van groen voor uw dak maken wij graag een afspraak om tot het beste advies te komen.