kennis van dakinnovaties

Brochure Parkeerdaken

ELRO0024_Parkeerdaken

Parkeerdaken

Parkeerdaken

Vanwege beperkte en kostbare binnenstedelijke ruimte in Nederland is er steeds meer behoefte aan ruimtebesparende oplossingen. De vele auto’s in het dagelijkse stadsverkeer vragen om meer parkeerruimte voor wonen en werken. Parkeerdaken voorzien in deze toenemende behoefte en bieden uiteenlopende oplossingen voor praktisch gebruik van dakoppervlakte.

Lange levensduur
Parkeerdaken kunnen voorzien in een aantrekkelijke binnenstedelijke omgeving waarin natuur en recreatie een belangrijke rol spelen. Door een goede bescherming van de waterdichte laag van het dak te bieden, blijft de primaire functie voor waterkering behouden. Een parkeerdak staat garant voor een lange levensduur en is veelal opnieuw te gebruiken in geval van renovatie of uitbreiding.

Diverse uitvoeringsmogelijkheden
Op een parkeerdak kunnen belijningen en rijmarkeringen in diverse uitvoeringen en kleuren worden aangebracht. Volledige terreininrichting is ook mogelijk. Denk hierbij aan zaken zoals bebording, parkeertoegangssystemen, aanrijdbeveiligingen, opstelplaatsen voor winkelwagens, verlichting, vuilnisbakken, zitmeubilair en plantenbakken. Afwerkingsmogelijkheden in diverse kleuren bieden een esthetisch fraaie aanblik.